לא פעם אני תוהה : רופא צריך הכשרה, כך גם מהנדס, יש כבר דרישות שעל דירקטורים לעמוד בהם וגם דרישות ממועמדים לתפקידים בכירים בארגונים מסוימים.
אבל אין צורך בשום כישורים או הכשרה, לא אופי ולא השכלה, כדי להתמנות לחבר כנסת או לשר המשפיעים על חיינו ועל עתידנו יותר מכל חבר דירקטוריון, רופא או מהנדס.
למה?
אז ברורה לי התשובה המתלהמת אילו מישהו מהאינטרסנטים היה טורח לענות - "זוהי הדמוקרטיה במיטבה" ; "העם אומר את דברו"; "גם במדינות דמוקרטיות אחרות זה כך" וכיוצא בזה מיני שטויות שאינן לגופו של ענין.
גם אם אין לכך תקדים פורמלי בעולם (ואולי יש?) אין שום סיבה לא להיות חדשן. בנושאים אחרים נקבע בישראל סף כניסה גבוה לתפקיד כזה או אחר גם אם לא כך הדבר במדינה מכובדת אחרת.
כך למשל, בארה"ב אין צורך בהשכלה משפטית כדי להיות נוטריון ציבורי המאשר מסמכים - אצלנו נדרשת השכלה משפטית, ותק רב במקצוע וגם בחינות.
כך למשל, שופט שלום באנגליה אינו חייב בהשכלה משפטית - אצלנו כן.
אם אחפש ודאי אמצא עוד דוגמאות להחמרה ישראלית שאינה בהכרח מוסכמה כלל עולמית.
האמת היא שמעולם לא שאלו את העם (הרי הוא הבוחר !) איזו הכשרה וכישורים מן הראוי שיהיו לנבחרים שגורל כולנו בידיהם אלא השאירו את הענין להחלטת מנגנוני המפלגות.
אז אם כבר צריך לערוך משאל עם בנושא כלשהו נראה לי שנושא זה חשוב בהרבה מכל נושא אחר, כולל רמת הגולן.
לא שזה ענין פשוט להחליט מה צריכים להיות הכישורים הנדרשים אבל לפחות להתחיל בקביעת עיקרון שראוי שיהיו תנאי סף.
אולי מישהו שיכול לשנות משהו ירים את הכפפה בענין זה למרות המלחמה הצפויה נגד כל קבוצות האינטרסנטים ? לא, זה לא יקרה, עוד משאלת לב שלא תתגשם.
יום ראשון, 7 בפברואר 2010
הירשם ל-
תגובות לפרסום (Atom)
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה